2018

KOBİler İçin Değişim Süreci Nasıl Olmalı?

Her şeyin değiştiği günümüzde KOBİler de değişime ayak uydurmalıdır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler kendini güncellemedikleri sürece ilerleme kaydedemezler. Değişime ayak uydurmak, size yepyeni fırsatlar da sunacaktır. Böylece işletmeleri büyütmek için pek çok fırsatınız olacaktır. Ancak ne yapacağınızı bilmiyorsanız, nereden başlayacağınıza emin değilseniz bu yazımız size yol gösterecektir.

KOBİler İçin Değişim Süreci Nasıl Olmalı

Değişimde Kararlı Olun

Değişimi herkes istemektedir ancak iş uygulamaya gelince ilk zorlukta bu fikirden vazgeçilir. İşte bu yüzden değişimde kararlı olmak zorundasınız. İşletmenizin geleceği adına verdiğiniz kararları uygulamak için gereken adımlar neyse atmalısınız. Değişiklik uğruna gereksiz yenilikler yapmak yerine, teknolojinin sunduğu fırsatları ve günümüz ihtiyaçlarını değerlendirerek doğru karar vermelisiniz. İş yapma yöntemlerini ya da stratejileri değiştirerek büyük bir başarı yakalamanız mümkündür.

Fikirlere Açık Olun

Değişim yapmak kolaydır ancak önemli olan size gerçekten fayda sağlayacak değişimler yapmaktır. Bu yüzden faaliyete geçmeden önce çok kapsamlı bir araştırma yapmalısınız. Kamuoyu taraması da bu durumda işinize yarayacaktır. Size yol gösteren tüm unsurları birleştirerek, ne gibi değişimler yapmanız gerektiğine karar verin. İşte bu aşamadan sonra değişim yapmayı zaten isteyeceksiniz ve işlerimiz yolunda gidecektir.

Mor Kasa Online Ön Muhasebe Programı 'nı ücretsiz deneyin!

Kullanmadan karar vermeyin...

Risk Alın

Değişim yaparken daha önce denenmiş ve olumlu sonuç vermiş olan değişimleri yapıyorsanız içiniz rahat edecektir. Ancak bu durumda rakiplerinize çok büyük bir fark atacağınızı söyleyemeyiz. Çünkü en büyük farkı yaratan daha önce yapılmayanı yapmaktır. Eğer ki sizin değişimiz de alanınızda ilk olacaksa bu durumda risk almanız gerekir.

Alanınızda ilk olan bir değişim yapıyorsanız kat kat daha fazla araştırma yapmanız gerekir. Çünkü önünüzde daha önceden yapılmış bir örnek olmayacaktır. Tüm riskleri veya olumlu sonuçları sizin hesaplamanız gerekir. Ancak böyle bir değişim sonucunda elde edeceğiniz kar da çok çok daha fazla olacaktır. O yüzden değişmeye karar verdiyseniz risk almamız gerekir.

Kendinize Güvenin

Değişiklik yaparken ilk kurallardan birisi de kendimize güvenmektir. Yapacağınız değişikliğin ne kadar başarılı olacağına inanırsanız, gerçekten o kadar başarılı olacaktır. Değişim sürecinde şirket kaynaklarının bir miktarını riske etmeniz gerekir. Değişim için harcayacağınız bu bütçe boşa gitsin istemiyorsanız, kendinize güvenerek bu işe girişin.

Çözüm Odaklı Çalışın

KOBİlerde değişim süreci başta kusursuz gibi gelse de pek çok sorunla karşılaşacaksınız. İşte bu durumlarda sorunları aşarak istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda esnek olmanızı gerektirir. Unutmayın ki bir sonuca ulaşmanın tek bir yolu yoktur. Tüm yolları mutlaka değerlendirerek size en uygun olanı tercih etmelisiniz.

Eskiyi Unutun

Değişim süreci başladıktan sonra oluşan kargaşa size eski günleri özletebilir. Değişime devam etmek için eskiyi özlemek yerine geleceğe odaklanın. Bir süreliğine düzeniniz bozulabilir, işlerimiz yolunda gitmeyebilir ya da sorunlar çıkabilir ancak bunların geçici olduğunu unutmayın.

Mor Kasa Online Muhasebe Programı 'nın mevcut özellikleri size yeterli gelmiyor mu?

Bizi arayın sizin için kusursuz Muhasebe Yazılımını birlikte geliştirelim...