2018

TÜBİTAKtan Genç Girişimcilere 150 Bin TL Hibe

Bireysel genç girişim programı kapsamında TÜBİTAK genç girişimcilere 150 bin TL hibe gerçekleştirecek. 31 ocak 2018 tarihine kadar devam edecek başvurularda aranan hususlar ise yenilikçi fikirler ile teknolojik bilgi birikiminin bir arada kullanılmasıdır.

 TÜBİTAKtan Genç Girişimcilere 150 Bin TL Hibe

Başvurular nasıl yapılacak?

Bu projeye başvurular İstanbul Üniversitesi Teknokent internet sitesi üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Katılmak isteyen genç girişimciler iki aşamalı bir eleme sisteminden geçecekler. Bu aşamalardan ilkinde projenin fikir aşaması değerlendirilecek. Bu aşamada fikrin gerçekten yaratıcı olup olmadığı teknolojiyle düzeyde kullandığı ve uygulanabilirlik düzeyinin ne olduğu gibi hususlar göz önünde bulundurulacak.

İş fikrinin değerlendirildiği ilk ön eleme aşamasından sonra ise ikinci aşamaya geçilecek. Bu aşamada 2 aylık bir mentor süreci gerçekleştirilecek. Böylelikle fikrini nasıl hayata geçirileceği gibi hususlar ayrıntılı bir şekilde pratiğe dökülmüş olacak. Her iki aşamayı da başarılı bir şekilde geçen proje ise 150 bin TLye kadar olan hibeyi elde etme şansını yakalayacak bu ise genç neslin yenilikçi ve teknolojiye önem veren fikirler üretmesi noktasında büyük bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca bununla da kalmayıp istihdamın geliştirilmesi ve katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesi için de büyük bir fırsat teşkil edecektir.

Değerlendirme kıstasları

150 bin TL hibe almak için yarışacak fikirlerin değerlendirilmesi sürecinde birden fazla husus göz önünde bulundurulacak. Bu kapsamda sadece fikir değerlendirmeye alınmayacaktır aynı zamanda fikri gerçekleştirecek ekibin de kalitesi değerlendirilecek. Böylelikle fikrin ticari değeri, uygulanabilirliği, fikri gerçekleştirecek ekibin kapasitesi ve teknolojinin uyarlanabilirliği gibi hususlar teker teker değerlendirilecek ve buna göre bir eleme sistemi yapılacak.

Son başvuru tarihi

Bu programa başvuru için son tarih 31 ocak 2018 olarak belirlendi. Başvuru İstanbul Üniversitesi teknokent internet sitesi üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Eğer sizlerde bu tarz bir fikre sahip iseniz fikrinizi uygulamaya koymak için TÜBİTAK gibi güzel bir fırsatı değerlendirmeye alabilirsiniz. Fikrinizin uygulanma aşamasında da size maddi destek sağlanacağı için oldukça şanslı olacaksınız.

Tüm bu aşamaları başarılı şekilde geçen genç girişimciler almış oldukları destekleriyle özgüvenlerini tazeleyecek ve tüm dünyayı etkileyebilecek buluşlar gerçekleştirebileceklerdir. Bu sadece kendileri için değil aynı zamanda ülkemize ekonomisi içinde büyük bir önem arz edecektir. Teknolojiyi sadece kullanan bireyler değil aynı zamanda teknoloji üreten bireyler olma noktasında da bu projeye son derece önemli olacaktır. Umarız ki ortaya son derece başarılı projeler çıkar ve hepimizi mutlu eder.

Mor Kasa Online Muhasebe Programı 'nın mevcut özellikleri size yeterli gelmiyor mu?

Bizi arayın sizin için kusursuz Muhasebe Yazılımını birlikte geliştirelim...