2018

Yurtdışında Şirket Kurmak İsteyenler İçin Karadağ

Yatırım yaparken artık ulusal ölçekle sınırlı kalmayıp, yurtdışında şirket kurmak da oldukça cazip. Ancak bu noktada hangi ülkenin seçildiği büyük önem arz ediyor. Avrupa'da bulunan Karadağ, genç ve cazip yapısı, turizm fırsatları ile bu iş için biçilmiş kaftan. Türk yatırımcıların da radarında olduğunu ifade edelim ki piyasa araştırması yapmadan işe girişmeyin.

Karadağ, İtalya'nın karşısında yer alan bir Balkan ülkesi. 2006 yılındaki referandumla Sırbistan'dan ayrılan ülke, şimdi daha cazip.


Yurtdışında Şirket Kurmak İsteyenler İçin Karadağ

Neden Karadağ'da Şirket Kurmalı?

AB'ye başvuru yapan ve sürecin sonuna yaklaşan Karadağ, çok yakında bir AB ülkesi olacaktır. İşte bu durum ülkenin doğal kaynakları, uygun vergi oranları, gelişmiş turizmi gibi avantajlarla birleşerek ciddi yatırım potansiyeli taşımaktadır.

Trakya'dan bile küçük olan bu ülkenin nüfusu da 650 binin üstündedir. Ancak her yıl 3 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Başta UNESCO Dünya tarih mirası koruma listesindeki Kotor bölgesi olmak üzere, ülkenin doğal mirası da turizm çekmekte oldukça etkilidir. Hatta ülke gelirinin yüzde 75'ini turizm oluşturur.

Bunların yanı sıra Türkiye ile Karadağ arasında vize muafiyeti bulunmaktadır. Serbest ticaret anlaşmaları da düşünülünce Karadağ'ı ziyaret etmek ve orada iş yapmak oldukça caziptir. Ayrıca ülke, yabancı yatırımcıyla yerel yatırımcıya aynı koşulları sunmaktadır. Vergi oranları da ülkemize nazaran oldukça düşüktür. Bu sebeple Türkler için ayrıca caziptir.

Ancak tüm bu avantajların yanı sıra ülkede hangi sektöre yatırım yapacağınız, olası iş fırsatları, insanların ve ülkenin özellikleri gibi değerlendirmeleri de yapmanız gerekir. Ayrıca kişi başına milli gelirin Avrupa'ya oranla mütevazı olduğunu söylemek gerek.

Karadağ'da Şirket Nasıl Kurulur?

Karadağ'da şirket kurma sanıldığı gibi zor bir iş değildir. Kolayca ulaşmanız mümkün olan bazı evrakları sunarak bir hafta gibi kısa sürede bir limited şirket kurmak mümkündür. Şirket kurduktan sonra sıra çalışma ve oturma izni almaktadır. Bu işlemlerin de yaklaşık 3 hafta süreceğini söyleyebiliriz. Yani şirket başvurusu yaptıktan sonra 1 aya kalmaz ticari faaliyete başlayabilirsiniz. Dilerseniz mülk sahibi olarak da oturma izni almanız mümkündür.

Karadağ'da şirket kurmak bu kadar hızlıdır. Daha sonra ortama uyum sağlamak gerekir ki bu kolay olacaktır. Çünkü halkı da oldukça sıcakkanlıdır. Finansal olarak ise ülke gelişmeye devam etmektedir Karadağ'da güvenilir bir danışman bulmanız halinde işleriniz de yolunda gidecektir. Bu şekilde yurt dışında şirket kurarak yeni bir işe yelken açabilirsiniz.

Mor Kasa Online Ön Muhasebe Programı 'nı ücretsiz deneyin!

Kullanmadan karar vermeyin...

Mor Kasa Online Muhasebe Programı 'nın mevcut özellikleri size yeterli gelmiyor mu?

Bizi arayın sizin için kusursuz Muhasebe Yazılımını birlikte geliştirelim...